Publicerad den Lämna en kommentar

Hedvigs dagbok

Livet som butiksbiträde

Resefixaren Hedvig håller koll på alla magiska expeditioner och beställningar. När hon har tid över (vilket inte är särskilt ofta) skriver hon gärna i sin dagbok eller läser böcker i jakt på nya passande expeditioner att saluföra i butiken.

Eftersom hon tycker om att teckna gör hon illustrationer i dagboken. Det lättar upp texten och ger mer liv åt anteckningarna säger hon.

Här kan du följa Hedvigs vardag hos Oscarianska Compagniet.

Publicerad den Lämna en kommentar

Böcker och beställningar

Kära dagbok

Jag älskar mitt jobb. Det finns inget bättre än böcker. Varje bok är en magisk expedition och hos Oscarianska Compagniet är varje resmål speciellt. Här har vi samlat guldkorn bland mindre kända äventyr från svenska författare. Våra resenärer vill ha det som är unikt och annorlunda och jag tar emot deras beställningar.

Det finns mycket bra fantasy där ute i vårt avlånga land och än så länge finns det bara plats för ett urval av dessa här i butiken. Bossen har planer på att utöka så småningom och jag håller tummarna för att det ska bli så. Till viss del beror det förstås på hur jag sköter mitt arbete. Utan nöjda kunder kan inget företag expandera. Jag fortsätter att göra mitt bästa, men jag önskar att jag hade en hjälpreda. Det är mycket att hålla ordning på.

Din Hedvig