Författare

Just nu har vi böcker av dessa författare i butiken. Klicka på namnet för att se alla författarens titlar.

Emelie Beijer

Sara Dalengren

Andrea Grave-Müller

Alice Ekström

Frida Hallberg

Eva Holmquist

Caroline Hurtig

Anna Jakobsson Lund

Jennifer Johansson

Gabrielle P. Kjeilen

Cecilia Larsson Kostenius

Lupina Ojala

Marcus Olausson

Kristian Schultz

Författare i blickpunkten

Böcker om verkligheten som den skulle kunna vara.

Anna Jakobsson Lund har gett ut trilogin om Systemet, fantasyromanen Equilibrium, rymdoperan om Intergalaktiska akademin och sågverksfantasyn Blynätter. För Equilibrium nominerades hon till ESFS (European Science Fiction Society) Award for Best work of fiction 2018. I mars 2019 var hon hedersgäst vid SF-konventet Ö-kon.

För Anna är fantastiken en spegel att hålla upp framför vårt eget samhälle. I äventyren finns frågor om hur vi lever och behandlar varandra som människor.

En del av oss behöver fly till andra världar ibland.

Lupina Ojala är aktuell med sin tredje roman med titeln Shessandras hjärta. Boken ingår i serien om den magiska världen Yddrios där alla delar är fristående. De två tidigare böckerna heter Tårpilens år och Toner av guld.

Hon medverkar i tio novellantologier från olika förlag, bland andra den hyllade 13 svarta sagor om superhjältar (Swedish Zombie, 2016) och den engelskspråkiga satsningen Waiting for the machines to fall asleep (Affront 2015).  Flera av hennes noveller finns utgivna som e-böcker eller som delar i serien Catoblepas ångnoveller.


”Min väg in till fantastiken började med en krita i handen.”

Marcus Olausson drivs av nyfikenhet att utforska teknik, konst och andliga grubblerier och hans berättelser handlar ofta om den svages kamp mot överheten. De slutar inte alltid lyckligt men utforskar våra mänskliga drivkrafter och hur hopp kan få en människa att uträtta storverk.

Vägen in till fantastiken började med en krita i handen. Det var tecknandet och konsten som la grunden, ofta med svärdssvingande hjältar och hiskeliga odjur som motiv. Att berätta med bilder fick senare konkurrens med skrivandet, fast det blommade ut ganska sent. Först under tiden som högskolestudent började Marcus skissa på det som senare la grunden för bokserien Serahema Saporium, en episk fantasy av det mörkare slaget.